ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ

Μέσα από τον ειδικό σχεδιασμό του εκπαιδευτικού προγράμματος “Ο μικρός Power – Πρώτες Βοήθειες και Απνίδωση για Παιδιά της Δ’, Ε’ και Στ΄Δημοτικού”®  το παιδί θα έχει την ευκαιρία να αλληλεπιδράσει με τα υλικά της εκπαίδευσης (προπλάσματα, εκπαιδευτικούς απινιδωτές, επιδέσμους κ.λ.π), τον εκπαιδευτή, αλλά και με τα υπόλοιπα παιδιά της ομάδας του έτσι ούτως ώστε με το πέρας του εκπαιδευτικού σεμιναρίου να είναι σε θέση να αναγνωρίζει μια επείγουσα κατάσταση, να ενεργοποιεί ιατρικούς πόρους βοήθειας του κράτους (Υπηρεσία Ασθενοφόρων) και να μπορεί να εφαρμόζει τις βασικές τεχνικές αναζωογόνησης η σταθεροποίησης του ασθενούς η τραυματία.

Σαν επαγγελματίες υγείας, πρωταρχικός μας στόχος είναι να χτίσουμε μια γερή βάση στη παιδική ιδιοσυγκρασία και ψυχολογία γιατί πέρα απο τις γνώσεις, πάνω από όλα, είναι η αυτοπεποίθηση που χτίζουμε στα παιδιά, δείχνοντας τους οτι πιστεύουμε σε αυτά και στο τι μπορούν να προσφέρουν γενικά στη κοινωνία μας!

Το βιβλίο, που προσφέρεται σε κάθε παιδί, μπορεί να διαβαστεί από ολους μικρούς και μεγάλους, και να κατανοηθεί από όλους αφού χρησιμοποιήται απλή Ελληνική γλώσσα. Με την πλούσια εικονογραφία και τα ποικίλα του χρώματα διατηρά αμείωτο το ενδιαφέρον για μελέτη. Οι αλγόρυθμοι (βήματα) και τεχνικές που περιγράφονται στο βιβλίο ακολουθούν πάντοτε τα κριτήρια και τεχνικές που υποδεικνύονται από το Ευρωπαικό Συμβούλιο Αναζωογόνησης (ERC) αλλά και του Παγκόσμιου Συμβουλίου Αναζωογόνησης (ILCOR) τα οποία ανανεώνονται κάθε πέντε χρόνια περίπου.

Γνώσεις

Μέσα από την εκπαίδευση του “Μικρού Power” τα παιδιά αφομοιώνούν βασικές γνώσεις για τις Πρώτες Βοήθειες που δίνουμε σε κάποιον συνάνθρωπο μας, όταν αυτός αρρωσταίνει η τραυματίζεται.

Δεξιότητες

Τα παιδιά μαθαίνουν να αντιδρούν σωστά και να παίρνουν τις ανάλογες αποφάσεις για τον ασθενή συνάνθρωπο τους.

Ικανότητες

Τα παιδιά εκπαιδεύονται να εφαρμόζουν τον αλγόριθμο πρωτοβάθμιας φροντίδας για να βοηθήσουν κάποιον.

Στάση

Το παιδιά εκπαιδεύονται να έχουν την απαραίτητη και σωστή στάση – αντιμετώπιση σε ένα περιστατικό και έτσι να σώσουν μια ζωή!

Διασκέδαση

Τα παιδιά αγαπούν το παιχνίδι! Έτσι και εμείς σχεδιάσαμε την εκπαίδευση του “μικρού Power” να είναι διασκεδαστική και ενδιαφέρον!

Προσωπική Ανάπτυξη

Μέσα από την εκπαίδευση του “μικρού Power” καλλιεργούμε στο παιδί την αυτοπεποίθηση και μπαίνουν γερές βάσεις για τη δημιουργία μιας καλύτερης προσωπικότητας στο μέλλον!

ΠΩΣ ΘΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΕΙ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΑΣ

Απλά επικοινωνήστε μαζί μας και εμείς άμεσα θα ανταποκριθούμε για να οργανώσουμε την εκπαίδευση στις μέρες και ώρες που να καλύπτει τις δικές σας ανάγκες και στο δικό σας χώρο.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το εκπαιδευτικό πρόγραμμα “Ο μικρός Power -Πρώτες Βοήθειες και Απνίδωση για Παιδιά της Δ’, Ε’ και Στ΄Δημοτικού”® επικοινωνήστε μαζί μας μέσω αποστολής email η στο 70000 166.

ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ

Οσον αφορά τα προσωπικά στοιχεία και δεδομένα των παιδιών σας, σας διαβεβαιώνουμε πως είναι άσφαλές με κάθε σοβαρότητα και με κάθε σεβασμό προς τα παιδιά και προς εσάς τους γονείς.

ΤΙ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΜΕ

Με την άμεση συμμετοχή των εκπαιδευτών η εκπαίδευση γίνεται σε ενα κλίμα παιχνιδιού όπου το παιδί αφομοιώνει πιο εύκολα γνώσεις και δεξιότητες στα θέματα των Πρώτων Βοηθειών. Σε κάθε εκπαίδευση το παιδί έρχεται σε επαφή με καινούργιες γνώσεις  που αφορούν το ανθρώπινο σώμα και τις Πρώτες Βοήθειες. Έτσι το παιδί ανακαλύπτει νέα πράγματα, μαθαίνει βασικές λειτουργίες του ανθρωπίνου σώματος, πως να ανταποκρίνεται και να ενεργεί σωστά σε μερικές από τις δυσάρεστες καταστάσεις που μπορεί να βρεθεί ο ανθρώπινος οργανισμός, και μέσα του αναπτύσσει τον σεβασμό προς τον συνάθρωπο του και την αυτοπεποίθηση στον εαυτό του ότι μπορεί και είναι ικανό μια μέρα να σώσει μια ζωή!

elGreek